Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ommelander scoort hoog in ranglijst Elsevier

De longartsen van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) bezetten de eerste plaats op de ranglijst van ‘Beste Specialismen’ van het opinieblad Elsevier. Elsevier en onderzoeker Peter Lagendijk hebben voor 28 medische behandelingen een top-10 lijstje gemaakt.

Uit het onderzoek van Elsevier blijkt dat de OZG ook hoog op de ranglijsten van andere specialismen staat. Zo komen de KNO-artsen van het OZG op de tweede plaats. In het lijstje voor Radiologie scoort het ziekenhuis een vijfde plaats.

Ranglijst elsevier

Deskundigen uit de zorg werden gevraagd 28 specialismen in Nederlandse ziekenhuizen te beoordelen. Huisartsen, medisch specialisten, hoger verpleegkader en gespecialiseerde verpleegkundigen, managers en bestuurders van ziekenhuizen gaven in een enquête aan, welke maatschappen in aanmerking komen voor een ‘compliment’, wegens de prestaties. De deskundigen konden een oordeel uitspreken over maximaal vier hun bekende ziekenhuizen, inclusief het ‘eigen’ ziekenhuis. De vraagstelling was, evenals in 2008, gekoppeld aan het onderzoek ‘De beste ziekenhuizen’. De resultaten daarvan verschijnen later dit jaar. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

‘Ziekenhuizen manipuleren Elsevierranglijst’

Zwarte lijst artsen dit najaar gereed

‘Ranglijst werkt gesjoemel in de hand’

Vijf ziekenhuizen uitgeroepen tot Top Werkgever

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.