Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Omring kiest voor bloom van Nico Projects

Mark van Dorresteijn
Zorgorganisatie Omring heeft recent het nieuwbouwproject 'Snijdersveld' in Obdam afgerond. Darvoor heeft Niko Projects het woningautomatiseringssysteem Bloom voor vier groepswoningen geleverd.
Omring kiest voor bloom van Nico Projects

Met bloom kunnen de bewoners zorg afroepen vanaf alle locaties binnen de woning. Door de unieke mogelijkheid om zorgregistratie en domotica automatisch te koppelen, kan er op een accurate en efficiënte manier zorg worden aangeboden.

Communicatie

Niko Projects heeft iedere leefruimte van deze woongroepen voorzien van een bloom Station en bloom Talk waardoor de bewoners vanuit elke denkbare locatie binnen ‘Snijdersveld’ kunnen communiceren met de verpleging en de aangesloten domotica systemen. Omring heeft voor bloom van Niko Projects gekozen vanwege de visie op en oplossingen voor gebouw- en woningautomatisering. “Niet alle technologische systemen die Omring graag geïnstalleerd wilde hebben, waren bestaande systemen. Niko Projects was bereid tegemoet te komen in de ontwikkeling en implementatie van deze nieuwe technologie”, aldus Rob Schutte, programmamanager bij Omring. “Het solide ontwerp en de betrouwbaarheid van het systeem gaf voor ons mede de doorslag”.

Bloom

Het eenvoudige bedieningsgemak met een druk/draaiwiel op het bloom systeem is ideaal voor de verzorging. Zo is er continue bewaking en zijn er alarmeringsmogelijkheden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid een zorgregistratiesysteem in gebruik te nemen met een koppeling naar de administratie. Door het systeem kunnen de bewoners naar verwachting langer zelfstandig functioneren. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.