Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Omstreden maagchirurg ook in Duitsland ontslagen

Annelies Vermeulen
Nick Reijnen, de omstreden arts die in opspraak kwam door mislukte maagoperaties in het Scheper Ziekenhuis in Emmen, is in een Duits ziekenhuis op staande voet ontslagen. Dat zou blijken uit een mail van het ziekenhuis waar RTV Drenthe uit citeert.
Omstreden maagchirurg ook in Duitsland ontslagen

In het Scheper Ziekenhuis zijn in het verleden als gevolg van Reijnens operaties zeker vijf mensen overleden. Daarom heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) hem in Nederland uit het BIG-register laten schrappen.

Ontslag

Het Duitse St Georg Krankenhaus Schmallenberg, waar de arts werkte, wist wel dat de arts in Nederland omstreden was. Maar de directeur van het ziekenhuis wist niet dat hij uit het BIG-register was geschrapt. Toen hij hier achter kwam, is de maagchirurg volgens de mail maandagmiddag per direct ontslagen.

Zwarte lijst

Een woordvoerder van de slachtoffers laat in een reactie weten ‘dat het onbegrijpelijk is dat er nog steeds geen Europese ‘zwarte lijst’ is waarop artsen vermeld staan die fouten hebben gemaakt. Zeker als er grondig onderzoek naar die fouten is geweest en ze daadwerkelijk bewezen.’ Het Duitse ziekenhuis wil geen commentaar geven. (ANP / Foto: sxc.hu – Kurhan)

Lees ook:

Nieuwe aangiftes maagchirurg Scheper Ziekenhuis

Scheper Ziekenhuis betaalt slachtoffers maagchirurg

‘Niet alleen maagchirurg verantwoordelijk’

1 REACTIE

  1. Onze fantastische igz heeft uitmuntend grensoverschrijdend gemis- of genon-communiceerd met de Duitse inspectie .In welk buitenland kan deze persoon nu weer aan de slag tot weer opnieuw ontslag na rekenkundige of meetkundige reeks “”complicaties””?? Moet deze “”arts”” niet minstens onder cameratoezicht geplaatst worden of schendt dat zijn “”privacy””?? !!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.