Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Omstreden neuroloog vervalste onderzoek’

De omstreden neuroloog Ernst J.S. heeft een artikel in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet gepubliceerd dat volledig gebaseerd is op gebakken lucht. Dat stelt letselschade-advocaat Yme Drost.

De advocaat liet vrijdag in AVRO-radioprogramma De Praktijk weten dat hij namens enkele patiënten een nieuwe aangifte tegen de arts heeft ingediend.

J.S. publiceerde het bewuste artikel in 1989. Hij zou een onderzoek hebben uitgevoerd op ruim honderd patiënten met parkinson. Volgens Drost hadden deze patiënten nooit toestemming gegeven aan het onderzoek mee te werken. Bovendien hadden veel van deze mensen niet eens parkinson. Volgens Drost gebruikte de neuroloog op deze manier zijn patiënten om in wetenschappelijk aanzien te stijgen.

De neuroloog was verbonden aan het Medisch Spectrum Twente (MST), waar hij jarenlang tientallen onjuiste diagnoses stelde. Hij schreef verkeerde geneesmiddelen voor en stal voor eigen gebruik medicijnen uit het ziekenhuis. Justitie voert momenteel een onderzoek uit naar de aangiften tegen de arts. Op basis daarvan beslist het OM of de man strafrechtelijk kan worden vervolgd. (ANP)

Lees ook:

Medisch Spectrum Twente ‘laakbaar’ over neuroloog

MST zoekt patiënten omstreden neuroloog

Omstreden neuroloog werd vaker ontslagen

Klink wil opheldering over neuroloog Twente

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.