Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Omstreden zorgbedrijf Aquilae failliet verklaard

Mark van Dorresteijn
De rechtbank in Haarlem heeft deze week de omstreden zorgmakelaar Aquilae uit Beverwijk failliet verklaard. Curator Wouter Steenhuisen sluit uit dat het bedrijf een doorstart maakt, zo meldde hij donderdag.
Omstreden zorgbedrijf Aquilae failliet verklaard

Aquilae werd vorige maand gesloten door staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten van VWS. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) liepen cliënten van de zorginstelling een hoog tot zeer hoog risico waar het gaat om psychisch welbevinden, bewegingsvrijheid en kwaliteit van het personeel. Aquilae hielp jonge mensen met een verstandelijke handicap en/of autisme. Alle 33 cliënten worden overgedragen aan een andere instelling.

Hoe het precies verder gaat met de cliënten is nog onzeker. Mirjam van der Staaij, advocaat van Aquilae liet eerder weten dat de zorginstelling op tijd (4 juli) was gestopt met de zorgactiviteiten, maar dat huisvesting niet onder de aanwijzing van VWS valt.

Geldzaken

Volgens het Noord-Hollands Dagblad heeft de eigenaar inmiddels een nieuwe organisatie opgericht. Deze organisatie gaat zich vooral bezighouden met geldzaken, zo herleidt het dagblad uit de opgegeven doelstelling. Of dat tot meer succes zal leiden, is de vraag. Het zorgbedrijf Aquilae sloot 2010 af met een schuld van ruim een half miljoen euro.

Curator Steenhuisen laat nog weten dat hij op de hoogte is dat de eigenaar een nieuwe stichting heeft opgericht, maar deze stichting zal in eerste instantie geen onderdeel uitmaken van het onderzoek naar het zorgbedrijf.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Lees ook:

Staatssecretaris sluit zorgmakelaar Aquilae

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.