Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Omwonenden in geweer tegen locaties ’s Heeren Loo

Bewoners van de Werfstraat in Wieringerwerf willen dat gehandicaptenzorgorganisatie ’s Heeren Loo stopt met drie locaties in die straat. Dit na een steekpartij dinsdag waarbij een bewoner van de locatie, een begeleidster en een moeder van een cliënte waren betrokken.
Omwonenden in geweer tegen locaties ’s Heeren Loo

De 38 –jarige dader woonde sinds een paar maanden aan de Werfstraat 23. Het ging de afgelopen tijd vaker mis, zegt een buurman in het Noordhollands Dagblad. “We hebben nu een incident waarbij twee vrouwen gewond zijn geraakt. Wat moet er nog meer gebeuren om ’s Heeren Loo dit project te laten stoppen?”

Gesprekken met bewoners

Directeur Harry Finkenflügel van ’s Heeren Loo heeft woensdagmiddag een gesprek gehad met de buurtbewoners. Finkenflügel in de krant: “Ook wij zijn geschrokken en aangedaan door het incident.” Finkenflügel heeft met alle begeleiders en ouders gepraat en een informatiebijeenkomst voor buurtbewoners georganiseerd. De locaties blijven vooralsnog open. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Naar de bossen

’s Heeren Loo wil alle isoleercellen sluiten

’s Heeren Loo Zorggroep

Alliantie voor inclusie in de maak

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Weer zo een voorbeeld van de community care gedachte,
    Ze zijn zo gewoon met mensen met een handicap alleen ze gedragen zich niet zo gewoon.
    heb echt medelijden met de autist en een drama voor zijn naasten .beseffen de beleidsmakers nu niet dat niet iedereen geschikt is m in een wijk te wonen of speelt geld een groter rol?

  2. Lees alle reacties
  3. Mensen met een verstandelijke beperking moeten in een gewone buurt kunnen wonen dat is het uitgangspunt. Het zijn gewone mensen net als ieder ander. Verschil is dat zij om een normaal leven te kunnen leiden anderen nodig hebben om het tekort te compenseren. In de Scandinavische landen werkt dit fantastisch. Helaas in Nederland blijven we twee systemen in de lucht houden en dat kost handen vol geld. Een ander probleem in Nederland is, is het feit dat wonen in de buurt een verkapte vorm van bezuinigen is. Minder personeel, minder geschoold personeel wordt ingezet. Het nachttoezicht wordt vervangen door intercomsystemen.
    Een ander groot probleem is, dat er veel te veel locaties in dezelfde buurt worden gezet. Vanuit de organisatie gedacht is dit praktisch; personeel kan uitgewisseld worden, gedragskundige kan meer vliegen in een klap vangen e.d. Voor de bewoners van de huizen en de buurtbewoners is dit zeer bezwaarlijk. Er wordt een te groot beroep op de buurt, vereniginen e.d. gedaan. Bijv. een vaandeldrager bij de Harmonie kan nog maar er is geen plaats voor tien vaandeldragers. Verspreid woningen en zorg voor een verdeling die voor beide partijen te dragen is; voor de verstandelijk gehandicapte en voor de buurt. Met een kleine locatie in een buurt is er meer kans op uitwisseling en acceptatie en dat komt beiden ten goede.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.