Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Onderhandelingen integraal zorgakkoord verkeren in impasse

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Frits Baltesen
Redacteur Skipr, Zorgvisie en Qruxx.
De onderhandelingen over het integraal zorgakkoord (IZA) zijn vastgelopen. Tot nu toe verlopen de gesprekken tussen de zorgpartijen zeer stroef. De VWS-topambtenaren Barbara Goezinne en Klaas Beniers nemen per direct de regie over de onderhandelingen.
Onderhandelingen
Premium

Minister Kuipers van VWS stuurt

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Je mag natuurlijk niet cynisch worden als zorgprofessional binnen de leefwereld van de ”centraal staande” patienten, clienten, bewoners. Ik begrijp wel waarom het zo ingewikkeld is om totaal onzinnige registraties op te heffen,. Je kunt je de vraag stellen of die hotemetoten het ook maar iets interesseert dat elke dag duizenden mensen nodeloos lijden.

  3. De verwachtingen waren hoog gespannen met de komst van Kuipers als minister. Maar helaas, ook hij kent de praktijk alleen vanuit een eigen perspectief. Misschien goed om in het sociaal domein rond te gaan lopen en te luisteren naar profs die er werken! Want alleen een IZA met partijen die onder de ZVW vallen is geen Integraal Akkoord! Integendeel, dan slaan we opnieuw de plank volledig mis. Stap nu eens over de grenzen van belangen heen en kijk met gezond verstand naar de werkelijkheid. Daar worden cliënten beter van en misschien niet elke partij aan tafel. Integraal beleid vereist loslaten van financiële belangen, dus belangeloos meedenken over een gezonde toekomst in een echte IZA!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.