Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ondernemingsraad Emergis zegt vertrouwen op in directie

De ondernemingsraad van Emergis, de instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Zeeland, heeft het vertrouwen opgezegd in de directie. Dat schrijft Omroep Zeeland op haar site. Het zou de OR in het verkeerde keelgat geschoten zijn dat de directie 'op eigen houtje samenwerkt en contracten afsluit' met collega-instelling Parnassia-Bavo.
Ondernemingsraad Emergis zegt vertrouwen op in directie
Foto: Stock Xchng

De OR staat al langer argwanend tegenover de samenwerking met Parnassio-Bavo in Zuid-Holland, schrijft Omroep Zeeland. Een fusie werd eerder door de ondernemingsraad afgewezen. De OR vreest dat Emergis ondergesneeuwd zou raken bij het veel grotere Parnassia-Bavo en dat daardoor veel banen in Zeeland verloren zouden gaan.

Weinig vertrouwen
De OR heeft het voltallige personeel van Emergis geïnformeerd dat ze niet meer met de directie verder wil. Een aantal weken geleden heeft ook de cliëntenraad van de hoofdvestiging in Kloetinge het vertrouwen opgezegd in de directie. Ook de cliëntenraad ziet weinig in vergaande samenwerking met Parnassia-Bavo. Bij Emergis werken 1400 mensen. De Zeeuwse instelling behandelt ieder jaar zo’n 11.000 patiënten met psychische problemen of een verslaving.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.