Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Onderschrijding zorguitgaven is tijdelijke luxe’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Strenge beheersing van zorguitgaven werkt alleen als zorgverzekeraars meer bij de goede zorgaanbieders inkopen en minder bij de slechte. Minder patiënten helpen, zoals nu gebeurt, biedt slechts tijdelijk soelaas. Dat zegt Patrick Jeurissen, hoogleraar betaalbaarheid van zorg, in zijn oratie op 1 juni.
Jeurissen_Patrick-450.jpeg
Patrick Jeurissen

De minister van VWS koerst volgens

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Zorgverzekeraars Nederland vindt dat de heer Gibes wel erg veel invloed toedicht aan zorgverzekeraars. Hij stelt namelijk dat ziekenhuizen met zorgverzekeraars afspraken moeten maken over de ic-bezetting en hij heeft er geen vertrouwen in dat zorgverzekeraars bereid zijn om voldoende geld te investeren in de juiste IC-bezetting. Daarmee doet hij geen recht aan de werkelijkheid. Want zorgverzekeraars gaan niet over de investeringsbudgetten in ic’s en bemoeien zich al helemaal niet met de bezetting van ic’s. Ze maken bij de contractering wel afspraken met ziekenhuizen over vergoeding van geleverde zorg op totaalniveau en prijsafspraken per zorgproduct. Daarbij maken ze ook afspraken over de kwaliteit van de zorg die onder deze financiële afspraken moet liggen. Deze zijn gebaseerd op zorgstandaarden, richtlijnen en volumenormen van de beroepsgroep(en).
   Geertjan Mellema, arts en medisch adviseur bij Zorgverzekeraars Nederland

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.