Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek: geen fraude bij GGZ Delfland

De communicatie moet beter bij GGZ Delfland, maar volgens onderzoek van een adviesbureau en een psychiater is er niet gefraudeerd bij de organisatie voor geestelijke gezondheidszorg.

In april zegden een groep psychiaters het vertrouwen op in de raad van bestuur van GGZ Delfland. De psychiaters beweerden dat er werd gefraudeerd, dat werknemers werden weggepest, dat er zwijggeld werd gebruikt en dat suïcideverslagen werden vervalst. Uit het onderzoek blijkt dit niet. De sfeer is niet al te prettig is, maar dat komt volgens de onderzoekers door een groot aantal personele wisselingen binnen de groep psychiaters.

IGZ

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft een onafhankelijke psychiater gevonden om de suïcideverslagen te onderzoeken op mogelijke vervalsingen. Deze psychiater heeft alle verslagen vanaf 2007 bestudeerd en geen vervalsingen gevonden. De raad van bestuur geeft aan om de tafel te gaan om de communicatie binnen GGZ Delfland te verbeteren. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Deskundige onderzoekt crisis GGZ Delfland

Psychiaters GGZ Delfland beschuldigen raad van bestuur

GGZ Delfland beconcurreert PsyQ

IGZ schrikt aankomende artsen af

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.