Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Onderzoek naar bestuur en toezicht VUmc

Mark van Dorresteijn
De raad van toezicht van het VUmc gaat externe deskundigen vragen de eigen rol in de ruzie tussen specialisten te onderzoeken. Ook het functioneren van de raad van bestuur wordt daarbij onder de loep genomen.
Onderzoek naar bestuur en toezicht VUmc

Dat heeft een woordvoerder van het VUmc bevestigd naar aanleiding van een bericht in NRC Handelsblad. Cees Veerman, voorzitter van de raad van toezicht, wil een onafhankelijk opgeschreven feitenrelaas ‘dat ook duidelijk dient te maken of wij zelf goed gefunctioneerd hebben’. Wie het onderzoek uitvoert en wanneer het klaar is, is nog niet duidelijk.

Verscherpt toezicht

Het VUmc staat onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vanwege het conflict tussen een aantal specialisten en onjuiste informatieverstrekking daarover van het bestuur aan de inspectie. Het ziekenhuis stelde een longarts, die de ruzies en de veiligheid van patiënten aan de kaak had gesteld, op non-actief. Die stap van het ziekenhuis kreeg veel kritiek.

Vertrekkende bestuurders

Bestuursvoorzitter Elmer Mulder van het VUmc stapte vrijdag op. Ook een ander lid van de raad van bestuur, Wouter van Ewijk, heeft zijn functie neergelegd.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

4 REACTIES

  1. De methode is al zo oud als de weg naar Rome. Als een bestuur zwaar verwijtbaar heeft gehandeld en toch vrijuit wil gaan dan is de grote truc: Van de daken roepen dat je een onderzoek in stelt. Wil je echt buitenschot blijven dan beman je die onderzoeksgroep zelf. Doortrapt als hij is doet Veerman dat natuurlijk ook. Let maar eens op hoeveel mensen niet gaan stemmen; ze geloven het wel. Maar figuren als Veerman blijven desondanks klimmen over de ruggen van hardwerkende burgers.

  2. Lees alle reacties
  3. Dit gesoebat en de te verwachten vertrekpremies kost ziekenhuizen als VUmc heel veel geld. Er moet dan nog meer bezuinigd worden waarbij het zeer aannemelijk is dat deze uitgevoerd gaan worden op de werkvloer. Ligduurverkorting per patiënt om meer produktie te draaien en snijden in personeelskosten middels o.a. functiedifferentiatie.
    Hoe kan ‘goede en veilige zorg leveren’ gehandhaafd blijven?

  4. Dit gesoebat en de te verwachten vertrekpremies kost ziekenhuizen als VUmc heel veel geld. Er moet dan nog meer bezuinigd worden waarbij het zeer aannemelijk is dat deze uitgevoerd gaan worden op de werkvloer. Ligduurverkorting per patiënt om meer produktie te draaien en snijden in personeelskosten middels o.a. functiedifferentiatie.
    Hoe kan ‘goede en veilige zorg leveren’ gehandhaafd blijven?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.