Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek naar goede voeding in zorginstellingen

Mark van Dorresteijn
De ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) laten onderzoek doen naar de effecten van goede voeding en een betere ambiance bij maaltijden in zorginstellingen.
Onderzoek naar goede voeding in zorginstellingen

Van 14 juni tot 9 augustus krijgen bewoners van de zorginstelling een andere maaltijd aangeboden in een andere omgeving dan normaal. Daarna wordt bekeken wat het effect is geweest. De officiële resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd in september. Minister Gerda Verburg van LNV geeft morgen een toelichting op het onderzoek, liet het ministerie van VWS weten.

‘De Genietende Groene Tafel’

Het onderzoek, dat de naam ‘De Genietende Groene Tafel’ heeft gekregen, wordt gehouden in zorginstelling De Watersteeg in Veghel (Noord-Brabant) en uitgevoerd door Wageningen Universiteit Research (WUR) samen met Phliss, een onderneming die eet- en drinkconcepten bedenkt. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Vroege herkenning en behandeling ondervoeding loont

Ziekenhuizen onderzoeken ondervoeding patiënten

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.