Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek naar sensortechnologie bij e-healthinterventies

Mark van Dorresteijn
e-Vitality en Het Quantified Self Instituut van de Hanzehogeschool Groningen gaan samenwerken om te kijken wat directe feedback via sensortechnologie kan toevoegen aan e-healthinterventies. De samenwerking moet resulteren in nieuwe producten en diensten.
Onderzoek naar sensortechnologie bij e-healthinterventies

Met behulp van slimme sensoren en apps wordt steeds meer bijgehouden van wat we waar doen en wat er zich daarbij in ons lichaam afspeelt. Het doelgericht toepassen van deze sensortechnologie kan veel gezondheidswinst opleveren. Zo krijgen mensen bijvoorbeeld directe feedback op het aantal stappen dat zij dagelijks zetten. Daardoor worden ze gemotiveerd om een gezondere leefstijl te hanteren.

Feedback-loop

Het Quantified Self Instituut van de Hanzehogeschool Groningen werkt samen met e-Vitality aan een feedback-loop, waarbij gebruikers dankzij sensortechnologie inzicht krijgen in hun bewegingspatroon. Dit verhoogt het bewustzijn van de cliënt en biedt de fysiotherapeut en oefentherapeut een extra mogelijkheid om online over de schouder van de cliënt mee te kijken naar veranderingen in leefstijl en gedrag in relatie tot het herstelproces en de te behalen doelstellingen. Studenten van de opleiding Fysiotherapie van de Hanzehogeschool Groningen onderzoeken op dit moment in opdracht van het Quantified Self Instituut welke sensoren en apps op het gebied van bewegen en ontspanning het meest geschikt zijn voor de toepassingen die e-Vitality op het oog heeft. Er zijn heel veel apps beschikbaar, maar de vraag is of ze ook echt doen wat ze moeten doen, gemakkelijk in gebruik zijn en passen binnen het proces.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.