Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ongedierte legt operatiekamers Lelystad plat

Twee noodoperatiekamers bij het ziekenhuis in Lelystad zijn gisteravond gesloten omdat er zogenoemde gaasvliegjes rondvlogen. Dat heeft een woordvoerster van het ziekenhuis laten weten. De vliegjes zoemden rond de hoofden van het personeel in de voorbereidingskamer.

Het ziekenhuis vermoedt dat de insecten (of althans de eitjes) al tijdens de bouw in het najaar van 2008 in de noodoperatiekamers terechtkwamen en dat ze door het warme weer actief zijn geworden. Het ziekenhuis heeft een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om de twee nood ok’s te ontsmetten. Het is onbekend hoe lang dat gaat duren.

Operaties uitgesteld

De geplande operaties in Lelystad worden uitgesteld of verplaatst naar de vestiging in Emmeloord. Eigenaar MC Groep heeft direct besloten om de ok’s van het ziekenhuis te sluiten om elk risico uit te sluiten. Ook heeft MC Groep zelf de Inspectie voor de Gezondheidszorg ingeschakeld.

Problemen met luchtkwaliteit

Het ziekenhuis in Lelystad draaide de afgelopen maanden met noodoperatiekamers, omdat er september vorig jaar problemen waren met de luchtkwaliteit van de gewone operatiekamers. Die werden toen op last van de inspectie gesloten. Die ingreep leidde vervolgens tot een roerige periode van grote financiële problemen en een overname van de IJsselmeerziekenhuizen door de MC Groep. (ANP)

Lees ook:

Inspectie keurt noodoperatiekamers goed

Inspectie controleert noodoperatiekamers Lelystad

Toch noodoperatiekamers voor IJsselmeerziekenhuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.