Zorg zet vol in op artificial intelligence

Kunstmatige intelligentie of Artificial Intelligence (AI) maakt een enorme groei door binnen ziekenhuizen wereldwijd. Volgens een nieuwe analyse van HIMSS Analytics blijkt dat de helft van ziekenhuizen verwacht binnen vijf jaar AI in te zetten. Bovendien blijkt uit onderzoek van PwC dat meer dan de helft van de patiënten bereid is om AI te accepteren in hun behandelplan.
AI400.jpg

Ongeveer 35 procent van ondervraagde zorgorganisaties maakt plannen om binnen twee jaar kunstmatige intelligentie in te zetten. Meer dan 50 procent denkt dit binnen vijf jaar te doen. Dat is de conclusie van onderzoek dat HIMSS Analytics en vakblad Healthcare IT News deden onder hun bezoekers en lezers. Hoewel slechts 4,7 procent van de respondenten op dit moment al AI-technologie inzet, ziet de toekomst van kunstmatige intelligentie in de zorg er rooskleurig uit. 10,6 procent van de respondenten gaf aan AI binnen twaalf maanden in te zetten en 23,5 procent gaf aan dit binnen twee jaar te doen.
Brendan FitzGerald,

1
956

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.