Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Online-angsttherapie komt niet in basispakket

Annelies Vermeulen
FearFighter, een internettherapie tegen angst- en paniekstoornissen, komt niet in het basispakket. Dat heeft het College voor zorgverzekeringen (CVZ) besloten. Er zou te weinig bewijs zijn dat de behandeling werkt.
Online-angsttherapie komt niet in basispakket

FearFighter is een online gedragstherapie om angst en paniek de baas te worden. Het behandelprogramma is ontwikkeld door de Britse emeritus hoogleraar psychiatrie en internetpionier Isaac Marks. Sinds 2007 wordt FearFighter gebruikt in Engeland. Het Britse ziekenfonds vergoedt de behandeling.

FearFighter

Innohealth, een Nederlands bedrijf dat online-therapie voor de geestelijke gezondheidszorg ontwikkelt, wil het programma in Nederland aanbieden. Maar het ziet er niet naar uit dat de zorgverzekeraars FearFighter gaan vergoeden. Het CVZ keurde het vorige maand af, ondanks een positief advies van de Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde Psychotherapeuten. Volgens het CVZ is er te weinig vergelijkend onderzoek gedaan en is de onderzoeksgroep te klein om aan te tonen dat FearFighter net zo goed werkt als face-to-face gedragstherapie. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Vraag naar online hulp groeit sterk

Wildgroei online hulp werkt averechts

Online depressiebehandeling onder de basisverzekering

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.