Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Online communicatieplatform ELZO is live

Annelies Vermeulen
Het online platform ELZO, voor eerstelijnszorgverleners in de regio Zaanstreek/Waterland, is live. Ruim driehonderd zorgverleners zijn aangesloten en delen informatie via ELZO.
Online communicatieplatform ELZO is live

Het afgelopen jaar heeft ongeveer een derde van de eerstelijnszorgverleners in Zaanstreek/Waterland kenbaar gemaakt deel te willen nemen aan het platform. Deze zorgverleners hebben inloggegevens ontvangen voor hun profiel en kunnen nu gebruik maken van het platform.

ELZO staat voor EersteLijns Zorgverleners Online. Nadat de zorgverlener is ingelogd, komt hij in een beveiligde omgeving. Op het platform heeft iedere deelnemende zorgverlener een eigen profiel. Via het profiel kunnen zorgverleners berichten verzenden aan andere eerstelijnszorgverleners. Omdat het bericht binnen een beveiligde omgeving blijft, is het ook mogelijk om patiëntengegevens te verzenden. Aan het bericht kunnen bestanden worden toegevoegd, zoals verwijsbrieven, ontslagbrieven, machtigingsverzoeken enzovoorts. Wanneer een bericht is verzonden, krijgt de ontvanger in de gewone mail een alert met een link naar het bericht op het platform. De online communicatie tussen zorgverleners voldoet aan de door de overheid gestelde regels rond beveiliging van uitwisseling van patiëntgegevens. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Softmedex kiest VitalHealth Platform

Autonomy introduceert Meaning Based Healthcare-platform

Online platform moet vrouwenzorg verbeteren

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.