Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Online platform moet vrouwenzorg verbeteren

Mark van Dorresteijn
Het multimediale platform Vrouw in Balans van het UMC Utrecht, Agis en Alant Vrouw moet ervoor zorgen dat de zorg voor vrouwen verbetert.
Online platform moet vrouwenzorg verbeteren

Het platform is erop gericht om vrouwen vanaf dertig jaar beter te informeren over de veranderingen van hun lichaam en de risico’s in verschillende levensfasen. Thema’s die onder de aandacht worden gebracht zijn hart- en vaatziekten, hormonen, blaas en verzakking en kanker bij vrouwen. Het platform bestaat uit een website, nieuwsbrieven en een landelijke publieksdag.

Onderscheid mannen en vrouwen

“Ouderdom komt bij vrouwen vaker met gebreken dan bij mannen en vrouwen hebben écht een ander lijf”, meent hoogleraar gynaecologie en verloskunde Bart Fauser van het UMC Utrecht. “Dat vraagt dus ook om een andere benadering. De gezondheidszorg in Nederland is nu nog te weinig ingericht op dit onderscheid in zorg voor mannen en vrouwen.” Door een loket te creëren voor vrouw en gezondheid wordt een eerste stap gezet in de richting van de vrouw als uitgangspunt.

Doorbreken taboes

Op het platform staat informatie om vrouwen te stimuleren hun eigen gezondheid serieus te nemen. Daarnaast draagt het platform bij aan het doorbreken van taboes rondom vrouwspecifieke aandoeningen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Zorg aan vrouwen loopt achter

Polikliniek voor zwangere vrouwen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.