Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Online voorlichting met Care Companion

Redacteur KinderopvangTotaal
Het Oncologiecentrum van het Maastricht UMC+ gaat ‘care companion prostaatcarcinoom’ inzetten bij mannen met prostaatkanker. Dat is een interactieve internettoepassing voor patiënten en zorgverleners.
Online voorlichting met Care Companion

Care Companion geeft de patiënt een overzicht van zijn persoonlijke zorgpad. Hij krijgt inzicht in zijn diagnose, het ziekteverloop, het persoonlijke behandelplan en de nazorg. Ook krijgt de patiënt gemakkelijk toegang tot een bibliotheek met betrouwbare informatie over de aandoening en de behandeling.

Afspraken

Met deze interactieve internettoepassing kan de patiënt ook zijn afspraken met zorgverleners snel inzien. De Care Companion helpt prostaatkankerpatiënten zich voor te bereiden op het gesprek met de arts door de brede toegang tot informatie.

Monitoren

Artsen en andere zorgaanbieders kunnen de patiënt op afstand monitoren op bijvoorbeeld pijn, bijwerkingen, gewicht of temperatuur, zo meldt Maastricht UMC. Het Maastrichtse ziekenhuis werkt al met Care Companion voor vrouwen met borstkanker. Later dit jaar zal de internettoepassing ook beschikbaar komen voor patiënten met darmkanker. (Zorgvisie – Carolien Stam – Foto: ANP)

Lees meer

Topzorg Maastricht Umc verplaatst naar Gelderse Vallei

Genalice wint Nationale ICT Innovatie Award 2012

De gemakken en risico’s van ICT

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.