Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OnlinePROMS: meet de effectiviteit én patiëntervaring van behandelingen

The next step in data driven healthcare.

Als medisch specialist streef je naar de beste resultaten van een behandeling én patiënttevredenheid. Met OnlinePROMS meet je dit eenvoudig en verzamel je data voor VBHC, voortdurende monitoring van patiënten en wetenschappelijk onderzoek.

Sinds 2012 is OnlinePROMS het meest flexibele platform voor het verzamelen, visualiseren, monitoren en verwerken van patiëntuitkomsten. Al meer dan zestig zorginstellingen maken gebruik van OnlinePROMS met meer dan een miljoen geïncludeerde patiënten.

OnlinePROMS wordt door zorginstellingen voor de volgende doeleinden ingezet:

  • Verbeteren van de kwaliteit van de geleverde zorg;
  • Meten van de effectiviteit van een behandeling;
  • Verzamelen van de patiëntervaring;
  • Wetenschappelijk onderzoek;
  • Benchmarking (Zorgkaart, DICA, LROI).

Verzamelen

OnlinePROMS verzamelt data via vragenlijsten. Nadat de patiënt automatisch een beveiligde uitnodiging of herinnering heeft ontvangen, kan hij/zij starten met het invullen van de vragenlijst. De OnlinePROMS omgeving en de emailberichten worden opgeleverd in de huisstijl van het ziekenhuis. Deze herkenbaarheid verhoogt de response op de vragenlijsten.

Visualiseren

Binnen OnlinePROMS wordt een groot aantal standaard rapportages en visualisaties aangeboden. Ook is het mogelijk om zélf (of met ondersteuning) nieuwe rapportages te ontwikkelen. Op deze manier kan de data uit de vragenlijst(en) vertaald worden naar een rapportage die aansluit bij de wensen van zowel patiënt als zorgverlener – en kan daarmee ook écht onderdeel worden van de behandeling. Indien gewenst, kunnen aan de rapportages ook normgroepen of referentiewaarden worden toegevoegd. Zo kunnen patiënten zien hoe hun uitkomsten zich verhouden tot die van eerdere patiënten.

Monitoren

Zorgverleners kunnen eenvoudig en in één oogopslag de data van patiënten inzien en monitoren via het platform of het EPD. Met signalen worden ‘afwijkende’ scores direct gesignaleerd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld pijnscores of zorgen over de genezing van een wond. Ook is het mogelijk om referentiewaarden in te stellen zodat inzichtelijk wordt waar de patiënt zich verhoudt ten opzichte van de groep.

OnlinePROMS ondersteunt zorginstellingen om patiënten op afstand te monitoren. Er kunnen binnen het platform drempelwaarden worden ingesteld per meetmoment, per vragenlijst en zelfs per patiënt. Op deze manier worden bijvoorbeeld postoperatieve pijn, ontwikkeling van chronische ziekten of bijwerkingen met medicatie snel en effectief inzichtelijk. Het systeem detecteert deze extreme waarden en communiceert hierover direct met de betrokken zorgverleners.

Verwerken

OnlinePROMS kan onder andere gekoppeld worden met het EPD (Chipsoft, Nexus, EPIC en Nedap) en Patient Journey App (www.patientjourneyapp.nl). Het platform beschikt daarnaast over automatische exports naar landelijke registers zoals de LROI, DICA en Zorgkaart.

Uiteraard is alle data binnen het platform op ieder moment te exporteren voor verdere wetenschappelijk analyses in SPSS of integraties in bijvoorbeeld een datawarehouse of BI-omgeving.

Benieuwd of OnlinePROMS past bij uw zorginstelling? Lees meer op: Onlineproms.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.