Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ontslag dreigt voor 80 medewerkers Vlietland

Mark van Dorresteijn
Als gevolg van de verslechterde financiële situatie bij het Vlietland Ziekenhuis, zijn tachtig medewerkers boventallig geworden. Het gaat 65 mensen in de zorg en vijftien medewerkers in ondersteunende diensten.

Het Vlietland Ziekenhuis probeert nu om met de vakbonden tot een sociaal plan te komen. Het plan is van toepassing op medewerkers die een dienstverband hebben voor onbepaalde tijd en worden betrokken bij reorganisaties.

Financiële situatie

In juni werd bekend dat het Vlietland Ziekenhuis sluit elke maand af met een negatief resultaat van 1,2 miljoen. De organisatie wordt nu aangepast om zo de continuïteit van het ziekenhuis veilig te stellen.

Continuïteit

Uit analyse blijkt dat het ziekenhuis, in verhouding tot het aantal patiënten, teveel personeel in dienst heeft. De groei van het aantal patiënten, natuurlijk verloop en afloop van tijdelijke dienstverbanden kan het aantal boventallige medewerkers nog in mindering brengen. De gehele reorganisatie zal voor mei 2010 afgerond moeten zijn. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Behoud Vlietland essentieel voor patiëntenzorg

Vlaardingen staat 18 miljoen garant voor Vlietland

Vlietland verliest 1,2 miljoen per maand

Klink laat Vlietland Ziekenhuis vallen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.