Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ontslagen bij ggz-instelling Arkin na dood patiënt

De voorzitter van de raad van bestuur van de instelling voor geestelijke gezondheidszorg Arkin in Amsterdam heeft vrijdag zeker vijf medewerkers ontslagen of op non-actief gesteld. Dit is gebeurd naar aanleiding van de dood van een 47-jarige schizofrene man die begin september overleed in een van de aangesloten klinieken van Arkin.

Het slachtoffer was opgenomen in het Sociaal Psychiatrisch Dienstencentrum Oost in Amsterdam. Hij werd op de ochtend van 2 september dood aangetroffen in een isoleercel. Volgens een schouwarts was de man een natuurlijke dood gestorven. De familie drong echter aan op autopsie. Daaruit zou zijn gebleken dat het slachtoffer was gestikt in een stuk brood. De instelling meldde het incident na tien dagen aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Onderzoek

Bestuursvoorzitter Jeroen Muller toonde zich vrijdagavond in het actualiteitenprogramma NOVA geschokt door de gebeurtenis. Hij heeft alle direct verantwoordelijken aan de kant gezet, zoals de directeur zorg, de dienstdoende verpleegkundige en een lid van de Raad van Bestuur. Uit een in mei uitgevoerd onderzoek van de Inspectie bleek al dat de patiëntenzorg in het SPDC-Oost onder de maat is. Het personeel is overbelast, de ruimten zijn verwaarloosd. (ANP)

Lees ook:

Cliënt Amarant overlijdt tijdens het eten

Dood door Zweedse band voor rechter

Klacht tegen thuiszorg na dood gehandicapte

Bekijk het NOVA-interview met Jeroen Muller

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.