Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ontslagen bij Rivas van de baan

Het dreigende ontslag voor ruim tweehonderd thuishulpen van Rivas Zorggroep in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is van de baan. Dat heeft de vakbond ABVAKABO FNV afgelopen vrijdag bekend gemaakt.
Ontslagen bij Rivas van de baan

Zorgaanbieder Rivas besloot begin oktober niet in te schrijven op de aanbesteding voor huishoudelijke zorg in de gemeenten Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Liesveld, Zederik, Graafstroom en Nieuw-Lekkerland. De minimumtarieven die gemeenten hadden vastgesteld waren volgens de zorgaanbieder te laag. “Met de lage tarieven was het niet mogelijk de medewerkers van Rivas conform de CAO uit te betalen,” aldus Rivas woordvoerster Evelien Niëns. Rivas heeft daarop ontslag aangevraagd voor de ruim 200 thuishulpen.

Nieuwe aanbesteding

De zorgaanbieders die wel hadden ingeschreven op het lage tarief zouden gezamenlijk onvoldoende huishoudelijke hulp kunnen leveren. Na overleg tussen zorgaanbieders en de bonden hebben de gemeenten besloten hun tarieven alsnog te verhogen. Er is een nieuwe aanbestedingsronde uitgeschreven en de gemeenten hopen de aanbesteding eind november af te ronden. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Rivas hekelt lage tarieven huishoudelijke zorg

Univé en Rivas Zorggroep overwegen fusie

Rivas Zorggroep stelt cliëntenstop in

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.