Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ontslagvergoedig publiek bestuur wordt beperkt

Redactie Zorgvisie
Het kabinet wil de ontslagvergoeding voor bestuurders in de publieke en semipublieke sector aan banden leggen. Uitgangspunt is dat ze straks maximaal één jaarsalaris mogen meekrijgen als ze worden ontslagen. Ook komt er een maximum voor de pensioenen en onkostenvergoedingen.

Dat kondigde minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken woensdag aan tijdens het overleg met de Tweede Kamer over topinkomens die uit publieke middelen worden betaald. Ze werkt aan een wetsvoorstel waarin dit samen met een beloningsnorm van maximaal 181.773 euro voor bestuurders in deze sector wordt geregeld.

Topinkomens zorg

De Kamer overlegt al jaren met het kabinet over de aanpak van topinkomens van bestuurders in ondermeer de zorg, het onderwijs en bij woningcorporaties. Sommige fracties, zoals GroenLinks en D66, vinden dat het nu eindelijk eens tijd wordt spijkers met koppen te slaan

Nieuwe benoemingen

Ter Horst wees de suggestie van de hand dat het kabinet bewust langzaamaan doet. Het gaat volgens haar om een buitengewoon complexe kwestie waarbij bijna alle ministeries betrokken zijn. De minister hoopt het langverwachte wetsvoorstel in het voorjaar naar de Tweede Kamer te kunnen sturen. Ondertussen probeert het kabinet bij elke nieuwe benoeming al in de geest van de wet te handelen, aldus Ter Horst. (ANP)

Lees ook:

Wettelijke salarisnorm zorgbestuurder op komst

Minder ontslagen onder directeuren

Remkes: ‘Nooit meer vier ton bij ontslag Martini’

Kabinet wil meer prikkels voor kostenbeheersing

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.