Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Onvoldoende geld voor sociale plannen thuiszorg’

In de huishoudelijke hulp is lang niet genoeg geld aanwezig om alle ontslagen op een fatsoenlijke manier te regelen. Dat zeggen bestuurders Zion Jongstra van TSN-thuiszorg en Ger Hengsta va Assist vandaag in het Financiëeele Dagblad.
‘Onvoldoende geld voor sociale plannen thuiszorg’
Foto: ANP Photo

Zion Jongstra voorspelt chaos voor de huishoudelijke hulp dit jaar. ‘Ik zie twee trends’, zegt de directeur in het FD. ‘Ten eerste zie ik kleinere partijen die opgeven omdat zij het vanwege ded ruk op de marges niet meer volhouden. En daarnaast zie ik kleine partijen die wel inschrijven, maar die er daarbij geen rekening mee houden dat ze eind dit jaar ontslagvergoedingen moeten betalen. Die partijen denken: ik heb die mensen in een apart bv’tje zitten en als het misgaat, dan valt die bv maar om.’

Ontslagvergoedingen

De verwachting is dat de sector de komende tijd een groot aantal ontslagen tegemoet ziet, door de bezuiniging van 40 procent. Zowel brancheorganisatie BTN als TSN en Assist vrezen dat een deel van de organisaties de ontslagkosten niet kan dragen en failliet gaat. BTN heeft ‘op de achterkant van een bierviltje ‘berekend dat de kosten van de ontslagvergoedingen op zo’n 50 miljoen euro uitkomen. ‘Dat geld is er helemaal niet in de sector’, aldus Jan Verschuren van BTN in de krant.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.