Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ONVZ past polisvoorwaarden aan

Zorgverzekeraar ONVZ zal voor alternatieve therapieën, psychologische hulp en fysiotherapie minder gaan uitkeren meldt de Volkskrant.

Met deze maatregel is ONVZ de eerste zorgverzekeraar die het mes in het pakket van aanvullende ziektekosten zet.

Declaratiegedrag

Een woordvoerder van de verzekeraar verklaart in de Volkskrant dat de ruime dekking voor aanvullende pakketten zich nu tegen ONVZ keert. “We hebben klanten die jaarlijks zeventien brillen bestellen. Hun declaratiegedrag dwingt ons de polisvoorwaarden voor aanvullende verzekeringen per direct aan te passen. Gewone verzekerden mogen niet de dupe worden van deze grootgebruikers”, aldus een woordvoerder in de krant.

Draconisch

Andere verzekeraar CZ-groep noemt de maatregel van ONVZ ‘draconisch’. “De sommetjes die wij hebben gemaakt over het declaratiegedrag van onze klanten kloppen wél. Die van ONVZ niet”, stelt een CZ-woordvoerder in de Volkskrant.

Overstappen

ONVZ stuurt zijn klanten deze week een brief over de nieuwe polisvoorwaarden. Als gevolg daarvan mogen zij in de maand april overstappen naar een andere verzekeraar. Normaliter kan dat alleen per 1 januari. ONVZ zegt in de krant geen uittocht van klanten te verwachten. “We zijn nog steeds de verzekeraar met de hoogste vergoedingen”. (De Volkskrant – Redactie ZorgVisie)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.