Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oogdruppel-app moet techniek verbeteren

Mark van Dorresteijn
De app OOGdruppelen van het Oogziekenhuis in Rotterdam moet de techniek van oogdruppelaars verbeteren.
Oogdruppel-app moet techniek verbeteren

Volgens het ziekenhuis is het van essentieel belang dat het druppelen met de juiste techniek en regelmaat gebeurt. ‘Alleen dan kan een veilige, hygiënische en effectieve behandeling gegarandeerd worden’, aldus het ziekenhuis.

Oogdruppelinstructie

De app biedt een uitgebreide oogdruppelinstructie, waarbij stap voor stap wordt uitgelegd hoe gedruppeld moet worden (vanuit het perspectief van de patiënt of vanuit het perspectief van iemand die iemand anders moet druppelen). De instructie is universeel en dus voor iedere oogdruppelgebruiker van toepassing. Daarnaast beschikt de app over een herinneringsfunctie, zodat de patiënt aan de hand van de eigen ingestelde tijden precies herinnerd wordt wanneer er weer gedruppeld moet worden.

Apple en Android

De app OOGdruppelen is te downloaden voor mobiele telefoons met Apple iOS en Android. Het Oogziekenhuis Rotterdam biedt de app kosteloos aan, om zo de algehele kwaliteit van druppelen in Nederland te kunnen verhogen. De app is ontwikkeld in samenwerking met Connect Holland en mede mogelijk gemaakt door Stichting Coolsingel.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.