Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ooglidcorrecties en besnijdenis kunnen terug in pakket

Ooglidcorrecties en besnijdenissen met medische noodzaak kunnen in 2017 na tien jaar weer vergoed worden via het basispakket. Dat positieve advies van het Zorginstituut is vandaag voorgelegd aan minister Schippers.
cosmetisch400.jpg

Vijfduizend patiënten per jaar kunnen een vergoeding krijgen voor correctie van oogleden die zo hangen dat ze bijna niets meer zien. Nog eens vijfduizend mensen komen in aanmerking voor een besnijdenis omdat ze infecties krijgen door bijvoorbeeld een nauwe voorhuid. Dat meldt de Telegraaf vandaag. Nu betaalt een groep van ongeveer tienduizend patiënten per jaar de behandeling uit eigen zak of ziet toch af van behandeling. Ruim tien jaar geleden verdween de vergoeding omdat er misbruik van werd gemaakt en er geen duidelijke grenzen waren voor de medische noodzaak.

Vergoeding implantaten
‘Dit zijn dus geen besnijdenissen om religieuze of cosmetische redenen’, zegt chirurg Van der Hulst in de krant. Verder komt er een vergoeding voor borstimplantaten voor mensen met een aangeboren afwijking. ‘Het is erg goed nieuws’, zegt directeur Dianda Veldman van patiëntenfederatie NPCF.
Vandaag het Zorginstituut het advies aan de minister van VWS gestuurd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.