Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ook klantenstop in ggz

MAASTRICHT - Niet alleen in de thuiszorg maar ook in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) hebben instellingen een klantenstop ingesteld. Ribw Heuvelland en Maasvallei in Maastricht heeft aangekondigd geen nieuwe cliënten meer aan te kunnen nemen. Eind juni liet Kwintes, een Ribw met locaties in de provincies Utrecht en Flevoland, in het Algemeen Dagblad weten dat ze nee moeten verkopen aan nieuwe cliënten.

Directeur Jack Gijselaers van Ribw Heuvelland en Maasvallei heeft in een brief aan het College Tarieven Gezondheidszorg (CTG) geschreven dat hij voor 2006 een aanvraag heeft ingediend voor 16.701 uren begeleid zelfstandig wonen. Hij heeft echter slechts 8.593 uren gekregen. Dit leidt er volgens de woordvoerster van de Ribw toe dat de wachtlijst verder zal stijgen. “Er staan nu zeventig cliënten op de wachtlijst waarvan sommigen al vanaf begin 2005.” (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.