Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oomen en Rouvoet beëindigen conflict

Mark van Dorresteijn
De ruzie tussen verzekeraar DSW en Zorgverzekeraars Nederland lijkt voorbij. André Rouvoet, voorzitter ZN heeft bestuursdocumenten weer beschikbaar gemaakt voor Oomen. Oomen is op zijn beurt weer begonnen met het betalen van de ZN-contributie. Dat meldt website Follow the Money.
Oomen en Rouvoet beëindigen conflict

Het conflict ontstond toen Oomen kritiek uitte op collega-zorgverzekeraars. Hij betichtte hen ervan ‘onmaatschappelijk hoge winsten te maken’ ten koste van hun verzekerden. Verder is Oomen het oneens met plannen van ZN om te komen tot een drastische beperking van het aantal Spoedeisende Hulpen in Nederlandse ziekenhuizen. Ook keert hij zich tegen de afschaffing van de vrije artsenkeuze. De reden dat Oomen niet meer bij de interne stukken mocht is omdat hij volgens ZN de interne vertrouwelijkheid heeft geschonden en gesprekken op een vertekende manier heeft weergegeven.

Strijdbijl begraven

Zowel Oomen als ZN bevestigen aan Follow The Money dat DSW sinds een paar weken weer toegang heeft tot de bestuursstukken van ZN. ‘Ik kreeg een mail van Rouvoet, waarin stond dat hij een positieve handreiking wilde doen en daarom, na overleg met het ZN-bestuur, had besloten om mij weer toegang te geven tot de stukken,’ zegt Oomen, die er aan toevoegt dat hij vanwege het conflict de afgelopen maanden zijn ZN-contributie niet had betaald. ‘Ik kreeg wel aanmaningen, maar daar heb ik niet op gereageerd. Ik dacht: het enige dat ze kunnen doen is mij er uit zetten.’ Intussen heeft Oomen naar eigen zeggen de achterstallige contributie wel weer betaald.

Blad voor de mond

Oomen benadrukt dat het hernieuwd vertrouwen niet betekent dat hij zijn toon zal matigen. ‘Ik erger me er aan dat de zorgverzekeraars doen alsof ze één partij zijn. Het valt me op dat de woordvoering van zorgverzekeraars de laatste maanden, over welk onderwerp dan ook, via ZN gaat. Ze hebben er een hekel aan als Achmea A zegt en VGZ B. Dus denken ze: laten we dan maar hetzelfde zeggen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.