Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oostenrijkse arts breekt in bij patiënten thuis

Mark van Dorresteijn
Een Oostenrijkse arts heeft bij patiënten thuis ingebroken, terwijl die bij hem in het ziekenhuis lagen. Bij elf inbraken maakte hij in totaal in een half jaar tijd voor tienduizenden euro's aan geld en andere waardevolle spullen buit, aldus het Openbaar Ministerie in Oostenrijk.
Oostenrijkse arts breekt in bij patiënten thuis

Dokter Einbruch, zoals hij in Oostenrijk genoemd wordt, is al jaren verslaafd aan gokken. Als de rechter hem schuldig verklaart, hangt hem een celstraf van tien jaar boven het hoofd. Het ziekenhuis waar hij werkte, heeft de arts inmiddels ontslagen.

Verrast door zoon

De arts keek in de dossiers naar de adressen van de patiënten. Zijn laatste inbraak was in februari bij een 86-jarige vrouw die bij hem in het ziekenhuis lag. In de woning werd hij echter verrast door haar zoon die hem staande hield totdat de politie kwam.

Buit vergokt

Van de buit is weinig teruggevonden. De man ging na de inbraken meestal meteen pokeren in het casino. Volgens de slachtoffers bedraagt de schade 300.000 euro. De arts nam geld, goud en sieraden, bankpasjes en spaarboekjes mee. Volgens de verdediging van de arts, die een bekentenis heeft afgelegd, bedraagt de schade hooguit een halve ton. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Eenderde van tehuisbewoners is bezorgd over diefstal

Meer dan 15.000 medische dossiers gestolen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.