Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Open dag ziekenhuizen uitgesteld door griep

Redactie Zorgvisie
De landelijke open dag van de ziekenhuizen op zaterdag 19 september gaat niet door vanwege de toenemende kans op een grieppandemie in het najaar. Dat maakte de Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) donderdag bekend.
Open dag ziekenhuizen uitgesteld door griep

Tijdens de open dag zouden 65 ziekenhuizen hun deuren openen voor het publiek. Volgens de NVZ is niet zeker wanneer de pandemie in Nederland zal toeslaan, maar deskundigen denken dat dit na de zomer zal zijn. “In verband met besmettingsgevaar is het onverstandig om dan veel mensen in een ziekenhuis bij elkaar te brengen. Daarnaast kan een pandemie ook medewerkers van het ziekenhuis treffen”, aldus de NVZ op haar website. In dat geval moeten de ziekenhuismedewerkers die niet ziek zijn, zich volledig kunnen richten op de patiënt.

H1N1

Het aantal gevallen van Mexicaanse griep (H1N1) in Nederland bedroeg twee dagen geleden 211. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakt vrijdag nieuwe cijfers bekend. Tot nu toe is van de Europese landen Groot-Brittannië het zwaarst getroffen. Daar zijn ruim 50.000 gevallen geregistreerd. De NVZ zal een andere datum kiezen voor de landelijke open dag en die bekendmaken op de website www.hetziekenhuiszorgt.nl. (ANP)

Lees ook:

NVZ wil richtlijnen voor pandemie

Zorginstellingen klaar voor Mexicaanse griep

Ziekenhuisdraaiboek pandemie Meander Medisch Centrum

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.