Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Open tbc bij Laurentius Ziekenhuis

Redactie Zorgvisie
Bij een medewerker van de afdeling revalidatie van het Laurentius Ziekenhuis is afgelopen week open tbc vastgesteld. Deze medewerker wordt hiervoor inmiddels thuis behandeld. De besmetting is ontdekt via de jaarlijkse screening van medewerkers die een verhoogd risico hebben om in contact te komen met een tbc-patiënt.

Het ziekenhuis verwacht dat binnen enkele weken er geen sprake meer zal zijn van besmettelijkheid en dat de behandeling van de medewerker binnen enkele maanden zal leiden tot herstel.

Onderzoek

Om te voorkomen dat nog meer mensen ziek worden, zal op korte termijn worden gestart met een contactonderzoek. Dat gebeurt door de GGD Noord- en Midden-Limburg onder leiding van tbc-arts Maurits Verhagen. Hij wordt daarbij geassisteerd door gespecialiseerde tbc-verpleegkundigen.

Uitnodiging

Deze week wordt bekeken welke medewerkers en patiënten voor dit contactonderzoek zullen worden uitgenodigd. Het gaat dan in eerste instantie om mensen met wie de betreffende medewerker direct contact heeft gehad. Deze mensen ontvangen van de GGD Noord- en Midden-Limburg persoonlijk een uitnodiging voor het onderzoek. De medewerkers van het Laurentius Ziekenhuis zijn verplicht aan deze oproep gehoor te geven. Afhankelijk van de resultaten zal het onderzoek worden uitgebreid naar personen die minder contact hebben gehad met de betreffende medewerker. De GGD onderzoekt ook contacten in de privé-omgeving van de medewerker. In eerste instantie zullen ruim 200 mensen, medewerkers en patiënten, een uitnodiging ontvangen. (ZorgVisie – Laurentius Ziekenhuis)

Lees ook:

Zorg vergeet stagair te beschermen
Long-tbc onderzocht in drie ziekenhuizen

Websites:

Laurentius Ziekenhuis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.