Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Opening kraamenclave verboden door burgemeester Schiedam

Mark van Dorresteijn
De symbolische opening van een ‘kraamenclave’ in het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam is van de baan. Volgens de PvdA Vlaardingen, initiatiefnemer, is de bijeenkomst verboden door de Schiedamse burgemeester Wilma Verver-Aartsen.
Opening kraamenclave verboden door burgemeester Schiedam

Verver-Aarsten stelt in een brief niet mee te zullen werken aan het afstaan van Schiedams grondgebied aan Vlaardingen. Een verzoek om wetswijziging dat door de Vlaardingse PvdA was ingediend, zal zij dan ook niet ondersteunen. Verder schrijft de burgemeester dat het politieke partijen uit buurtgemeentes niet is toegestaan in Schiedam campagne te voeren.

‘Strijdbaarder dan ooit’

De PvdA in Vlaardingen betreurt dit ten zeerste en kan zich niet vinden in het besluit. “Het verbod op de symbolische openingshandeling, is volstrekt niet in lijn met de vele steunbetuigingen die we ontvingen. We zijn bijzonder positief gestemd en na vandaag meer strijdbaar dan ooit.” De partij wil voorkomen dat een bestuurlijke rel het idee van ‘de kraamenclave’ overschaduwt en wil de ondertekening van afspraken met het ziekenhuis uitstellen tot na de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

‘Kraamenclave’ in Vlietland Ziekenhuis

Behoud Vlietland essentieel voor patiëntenzorg

Vlaardingen staat 18 miljoen garant voor Vlietland

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.