Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ophef over zorggeld naar voetbalclub

Mark van Dorresteijn
Ggz-instelling Inter-Psy sponsort FC Groningen. ‘Een Gotspe’, stelt SP-Kamerlid Renske Leijten in Dagblad van het Noorden.
Eric Botteghin van FC Groningen
Eric Botteghin van FC Groningen - Foto: ANP

Leijten gaat Kamervragen stellen om helderheid te krijgen. ‘Geld voor zorg moet naar zorg en niet naar het sponsoren van een voetbalclub, hoezeer ik het FC Groningen ook gun’, reageert Leijten in het dagblad. ‘Ik wil weten hoeveel geld er mee gemoeid is en hoe dat wordt opgebracht. Deze vorm van marktwerking is absurd en veel te duur. Reclame leidt niet tot betere zorg maar tot het verspillen van zorggelden. Een ggz-instelling wordt vergoed voor behandeling van patiënten en niet voor het sponsoren van voetbalclubs, dat moet helder zijn.’

Health i Port

Onder de naam Health i Port steekt Inter-Psy samen met elektronicagigant Siemens geld in rugsponsoring van FC Groningen, gekoppeld aan de huur van ruimte in het trainingscomplex van de club en een skybox. Bestuurder/psychiater Carl Blijd wil niet zeggen om hoeveel geld het gaat, maar erkent wel dat het om geld gaat dat verdiend is met zorgverlening. Inter-Psy is zes jaar geleden opgericht door psycholoog Ayhan Tatli-cioglu die toen nog in dienst was van de grote Groningse ggz-instelling Lentis. Door goedkoper te werken dan Lentis en flink aan de weg te timmeren groeide het bedrijf snel naar meer dan 200 medewerkers, met 20 vestigingen in het Noorden.

Sponsoring met zorggeld

Het is niet de eerste keer dat FC Groningen wordt gesponsord door een zorgorganisatie. Thuiszorg Groningen sponsorde de club voor 80.000 euro. Ook het Albert Schweitzer ziekenhuis sponsorde een voetbalclub.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.