Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Opleiding voor HBO-verpleegkundigen van start

Zes Rotterdamse zorgorganisaties hebben samen met Hogeschool Rotterdam de aftrap gegeven voor de verdiepende opleiding Gerontologie Geriatrie voor HBO-verpleegkundigen. Het gaat om Argos Zorggroep, Laurens, Stichting Humanitas, Vierstroom, De Zellingen en Zorg op Noord.
Opleiding voor HBO-verpleegkundigen van start

De partijen hebben afgelopen vrijdag in een convenant afgesproken om verpleegkundigen binnen de eigen organisatie op te leiden tot HBO-VGG’er en voor deze opleiding stageplaatsen te bieden. Daarnaast wordt VGG een nieuwe uitstroomvariant in de opleiding HBO-verpleegkundige aan Hogeschool Rotterdam.

Regierol

De nieuwe opleiding gaat onder andere over het stellen van goede verpleegkundige diagnoses en de regierol voor verpleegkundigen om de zorg tussen alle verschillende disciplines af te stemmen.

Complexe zorg

Het belang van deze opleiding is groot. Erik Strating, directeur Laurens regio Centrum: ‘De complexere zorg vraagt steeds meer en nieuwe kennis. Die kennis hebben we nodig om de kwaliteit van zorg op peil te houden. Een toekomstige student vertelde dat verpleegkundigen vaak een negatief beeld hebben van de ouderenzorg. Zelf ziet zij het als een uitdaging om mee te helpen anderen te motiveren voor de zorg voor ouderen, waar vaak verschillende kanten aan zitten.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

HBO-V opleidingen en Stichting Leerstation Zorg werken aan uitbreiding toetsbank

Ouderenzorg werft hbo-verpleegkundigen

1 REACTIE

  1. Goed initiatief. Al is Hogeschool Leiden al langer actief op dit vlak, met uitstroomvarianten voor studenten die interesse hebben in de ouder wordende mens. Is mij ook altijd opgevallen hoe weinig medestudenten willen werken in de ouderenzorg (incl. ondergetekende). Echter als HBO-V’er liggen daar kansen en krijg je snel een uitgebreid takenpakket (met weinig ADL zorg) toebedeeld met meer differentiatie tussen mbo-v en hbo-v.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.