Opleidingsgolf stuwt radicale vernieuwing verpleeghuiszorg

Aangepaste opleidingen, verminderde regeldruk en een betere verhouding met de IGJ hebben de beweging voor radicale vernieuwing van de verpleeghuiszorg een impuls gegeven. Toch zijn er nog obstakels; er is geregeld interne tegenwerking van met name ondersteunende diensten en vernieuwingsdrang kan tot conflicten leiden tussen disciplines en binnen teams.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een en ander komt naar voren uit de tweede editie van ‘Zicht op vernieuwing’. In het verslag zijn de bevindingen verwerkt van zeven van de bijna vijftig zorgorganisaties die betrokken zijn bij de beweging voor radicale vernieuwing. Het betreft Carintreggeland, Cicero Zorggroep, DSV | verzorgd leven, Kalorama, Volckaert, Woonzorggroep Samen en ’t Zorghuus.

Relaties centraal in verpleeghuiszorg

De radicale vernieuwers maken zich sterk voor een verpleeghuiszorg waarin niet regels en protocollen, maar relaties centraal staan. Daarmee mikken de deelnemers ook op een verschuiving van zorg naar welzijn en welbevinden. ‘We moeten de regels op de een of andere manier

2
1973

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. We moeten niet te deskundig willen doen. Gewoon de huiselijke sfeer vasthouden waarin wonen voor de individuele mens en zijn of haar wensen centraal staan .. weg medische sfeer. Ouderdom is geen zuekte. We hebben niets aan werkneners die zonodig vanuit hun professie weer goedbedoeld een prastje moeten maken als bewoners eens even ruatig zitten te mijmeren. Je kunt ook in stilte gewoon aanwezig zijn en er zijn als mensen je nodig hebben

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.