Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OPTiMUM levert Trimbos-instituut facilitaire diensten

Sarah Berends
Advies- en managementbureau OPTiMUM in Winschoten gaat facilitaire diensten leveren aan het Trimbos-instituut in Utrecht.
OPTiMUM levert Trimbos-instituut facilitaire diensten
Foto: ANP Lex van Lieshout

De overeenkomst tussen OPTiMUM en het Trimbos-instituut heeft een looptijd van vijf jaar. Het gaat onder meer om onderhoud en beheer van de gebouwen en terreinen, bewaking, energie, catering, meubilair, schoonmaak, receptie, afvalbeheer, beplanting en kantoorartikelen.

OPTiMUM

Het onderbrengen van alle facilitaire taken bij een extern bedrijf is een ontwikkeling die sinds de laatste drie jaren op gang komt. Het Trimbos-instituut heeft voor OPTiMUM gekozen vanwege haar eigen strategie om te verbeteren, te besparen en te ‘ontzorgen’.  OPTiMUM selecteert daarvoor gespecialiseerde dienstverleners, sluit de contracten af en bewaakt de kwaliteit van de geleverde diensten. Zo worden bijvoorbeeld de stapels rekeningen van tientallen leveranciers vervangen door een kwartaalfactuur en minder administratieve lasten voor de opdrachtgever.

Outsourcing

De zorg kan het niet langer alleen en besteedt diensten uit aan partners. In dit dossier leest u hoe dat verloopt.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.