Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

OR uit kritiek op bestuur Pro Persona

Mark van Dorresteijn
De raad van bestuur van ggz-instelling Pro Persona heeft stelselmatig adviezen in de wind geslagen om cultuurverschillen tussen de diverse fusiepartners te helpen overbruggen. Dat meldt dagblad De Gelderlander op basis van een interne brief.
OR uit kritiek op bestuur Pro Persona

“Daardoor heeft zij bewust dan wel onbewust een grote bijdrage geleverd aan de huidige onrust- en onderstroomgevoelens binnen Forum (ondersteunende ggz-dienst).” Dat stelt de ondernemingsraad (OR) in een brief, verspreid via de interne website, waarin het bestuur de wind van voren krijgt.

Fusie

Op 1 januari 2009 gingen de Gelderse Roos (Wolfheze) en Forum GGz Nijmegen (met Pompestichting en centrum voor angststoornissen Overwaal) samen tot Pro Persona. De fusie is rond op een laatste, juridische stap na, maar zit desondanks in onrustig vaarwater.

Onrust

Duidelijk is dat steeds meer werknemers moeite hebben met de krachtenbundeling en vrezen voor hun baan, de kwaliteit van zorg en gedwongen verhuizingen. De raad van bestuur bestaat alleen nog uit bestuurders van voorheen Wolfheze, wat aan de Nijmeegse kant gezien wordt als een Arnhemse overname. Ondernemingsraden mogen nog adviseren over de fusie. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Jos Poelmann verlaat de Pompestichting

Klink: Eigen bijdrage ggz kan lager

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

1 REACTIE

  1. Als Werknemersbelangenorgaan – de OR – zal ik een duidelijk en helder Advies geven in de vorm van , dat deze Fusie niet door kan gaan gezien het belang van de werknemers in de Organisatie en niet gedragen wordt door de Achterban van de Instelling.De Communicatie is niet helder verlopen met de werknemers ,en de belangenverstrengeling van de Bestuurders. Graag het oordeel van de Politiek in deze !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.