Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OR Valent heeft geen vertrouwen in beleid

De ondernemingsraad van Valent eist radicale beleidswijzigingen van het bestuur van de zorgorganisatie. De vertrouwenscrisis, die door de tijd is opgebouwd, heeft een hoogtepunt bereikt. Grote twijfels over het gevoerde beleid en de uitvoering daarvan liggen hieraan ten grondslag.
OR Valent heeft geen vertrouwen in beleid

De eis van de ondernemingsraad komt nadat een onderzoek uitwijst dat het verlies voor 2009 vele malen groter wordt dan eerder was berekend. Het onderzoek waaruit dit verlies blijkt, is door de OR zelf afgedwongen. Volgens een woordvoerder van de OR toont dit rapport aan dat de problemen zeker niet alleen aan de veranderingen in de AWBZ en de Wmo te wijten zijn. “Een deel van de problemen is ook zeker te relateren aan interne problematiek”, zegt de OR.

Aanbesteding Wmo

“Het blijkt dat de organisatie zich destijds heeft ingeschreven op de aanbestedingen in de Wmo, zonder daar klaar voor te zijn”, zegt de woordvoerder. “We zijn toen geconfronteerd met allerlei vervelende beslissingen van de regering, waar we op in moesten springen. Dat overkwam Valent. Echter je moet dan ook toe durven geven dat de interne organisatie niet klaar was om in te springen op deze veranderingen. En nu bij de tweede ronde van aanbestedingen zitten we met het probleem dat er al een dusdanige crisis is ontstaan dat de OR geen verantwoording wil en kan nemen voor het aanbesteden, met al zijn gevolgen.”

Slecht beleid

Als voorbeeld van een aanleiding tot dit conflict noemt de woordvoerder het planningssysteem dat de roosters van medewerkers in één van de verpleeghuizen al geruime tijd op zijn kop zet. Dit heeft ook financiële en praktische gevolgen voor hen. Ook de consequentie van één van de plannen dat medewerkers maar voor een lager uurloon moesten gaan werken, terwijl in de optiek van de OR toch duidelijk andere afspraken waren gemaakt, is in het verkeerde keelgat geschoten. De OR hoopt dat het bestuur de plannen wijzigt. Het orgaan wil en kan in ieder geval zelf geen verantwoordelijkheid voor dit beleid meer dragen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Valent wil honderden thuishulpen ontslaan

Asito krijgt huishoudhulp Valen

Geen lager loon bij Thuiszorg Midden-Limburg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.