Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Orde schort alle overleg met minister Klink op

De Orde van Medisch Specialisten heeft alle overleg met minister Klink van VWS opgeschort en beraadt zich op acties. Dat heeft de Orde vrijdag bekendgemaakt.
Orde schort alle overleg met minister Klink op

Nu de Tweede Kamer de minister groen licht heeft gegeven om zijn budgetteringsplannen verder uit te werken, heeft de Orde besloten zich te beraden op actie. De minister meldde aan de Tweede Kamer dat hij een overschrijding van het budgettair kader zorg medisch specialisten in 2009 heeft geconstateerd van bijna 200 miljoen euro. De Orde heeft gevraagd om de cijfermatige onderbouwing van dit bedrag en zal alle (juridische) mogelijkheden in de strijd werpen, als blijkt dat deze onderbouwing niet klopt. Momenteel loopt er al een juridische procedure met betrekking tot de ‘overschrijding’ in 2008 van 375 miljoen euro.

Acties

Het Landelijk Actie Comité (LAC) van de Orde zal binnen twee weken een bijeenkomst in Utrecht organiseren met de Plaatselijke Actie comité’s (PAC’s) om de ontstane problematiek en de te nemen acties te bespreken. In juni zullen diverse actiebijeenkomsten in het land worden georganiseerd. (Zorgvisie – Alie Westervoorde)

Lees ook:

Kamer steunt budgetteringsplan Klink

Orde naar de rechter vanwege plannen Klink

NVZ accepteert budgetteringsplan Klink niet

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

5 REACTIES

 1. ik kan wel zeggen van waar hij minister Klink mee bezig is hij wil gewoonweg de wetten voor schrijven voor de opvolger wat dat hele maal niet kan Hij is minister af laat hij maar flink inleveren wij als gewone man die kunnen ze pakken en ik vindt dat de specialisten het wel mogen hebben dat geld want dragen een hel verantwoording maar zoals de schoonmaak dienst dat klopt ook niet helemaal maar goed wie ben ik maar goed dat was vroeger ook al zo weinig verdienen maar hou er goed rekening mee let op je pensioen misschien krijg daar als je 65 bent dat je misschien niets of weinig krijgt dat is veel belangrijkerdaar unnen wij er goed er over mee pratenwij m’n man heeft bijna niets denk daar svp aan.

 2. Lees alle reacties
 3. Erwin, ik ben het helemaal met je eens. Alle partijen zet het op dit punt eens met de minister. De medisch specialisten hebben teveel verdiend. Dit geld wordt teruggehaald. Een actie bij de schoonmakers om een paar dubbeltjes erbij te krijgen (uurloon onder de 10 Euro), is een stuk begrijpelijker. Specialisten verdienen een uurloon van 135 Euro en de meeste hebben de afgelopen jaren 30% teveel verdiend.

 4. Beste Wiliam,
  Iedere partij in Nederland steunt de voorstellen van Klink. Dus het zal niet uitmaken op welke partij je stemt. We zullen moeten bezuiningen.
  Ben benieuwd met welk tegenvoorstel de specialisten komen om kostenverlagingen te realiseren in de zorg. Specialistensalarissen in Nederland zijn de hoogste in Europa. We moeten allemaal inleveren…
  Het blijft een boeiend onderwerp.

 5. Het LAC moet even wachten totdat er een nieuwe Regeringsploeg is aangetreden.Een demissionair Minister roept van ” alles ” in deze periode van Verkiezingen , maar 9 juni 2010 is de “Waarheid”wat het Nederlandse Volk er van vindt. Een demissionair Minister regeert nu over zijn ” graf ” , en dat moet je in een Democratie nooit doen.Laat het over aan je ” nazaten “.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.