Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Orthodontisten maken bezwaar tegen tariefsverlaging

Mark van Dorresteijn
De Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT) gaat formeel bezwaar maken tegen de tariefsverlaging voor beugeltandartsen. Dat meldt Het Financieele Dagblad.
Orthodontisten maken bezwaar tegen tariefsverlaging

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) wil de tarieven per 1 januari 2011 verlagen met 34 procent. In maart bleek uit onderzoek van het FD dat de gemiddelde orthodontist veel meer verdient dan het door de overheid vastgestelde norminkomen van euro 140.236 exclusief pensioen. De NZa kwam na eigen onderzoek tot dezelfde conclusie en adviseert daarom demissionair minister Klink van VWS om de tarieven fors te verlagen.

Ontstaan wachtlijsten

De NMT is het niet eens met de NZa en gaat bezwaar aantekenen bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. De belangenvereniging vreest dat veel orthodontisten zullen stoppen met hun praktijk als de tariefsverlaging wordt doorgevoerd, waardoor er wachtlijsten zouden ontstaan. Volgens de NZa is deze vrees ongegrond.

Acties

De orthodontisten bereiden ook ‘patiëntvriendelijke acties’ voor. Wat die precies inhouden weet de NMT nog niet, maar gedacht wordt aan het voorlichten van patiënten over de standpunten van de orthodontisten in het conflict met de NZa. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Tarieven orthodontisten definitief omlaag

‘Tarief van orthodontist gaat derde omlaag’

NZa en IGZ in actie tegen misleidende orthodontisten

Inspectie onderzoekt ex-orthodontisten

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.