Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Oud-neuroloog Jansen Steur negeerde werkverbod

Mark van Dorresteijn
De oud-neuroloog Ernst Jansen Steur is ondanks een beroepsverbod vorig jaar tijdelijk werkzaam geweest bij het Mittelweser ziekenhuis in het Duitse Nienburg. Dat meldt het dagblad Tubantia.
Oud-neuroloog Jansen Steur negeerde werkverbod

Volgens het dagblad heeft Jansen Steur vorig jaar tenminste een maand voor het Mittelweser ziekenhuis gewerkt. Het ziekenhuis zou de neuroloog met hulp van een uitzendbureau voor medisch personeel hebben aangetrokken. Een woordvoerder van ziekenhuis Mittelweser wil geen commentaar geven.

Kamervragen

Het CDA heeft inmiddels Kamervragen gesteld en wil van minister Schippers van VWS weten hoe het mogelijk is dat een arts die in Nederland zijn werk niet meer mag uitoefenen toch in Duitsland aan de slag kan. Het is in Nederland voor artsen verboden om zonder de BIG-kwaliteitscertificatie te werken. “In Europees verband is er een zwarte lijst van medici, maar die werkt kennelijk niet”, aldus woordvoerder Hanke Bruins Slot (CDA) in een reactie

Jansen Steur

Jansen Steur werkte van 1998 tot 2004 bij het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. Tientallen patiënten kregen ten onrechte van de neuroloog te horen dat zij ongeneeslijk ziek waren. Na zijn vertrek werkte Jansen Steur onder meer in 2006 bij een kliniek in Bad Fredeburg. In 2009 opende het Openbaar Ministerie in Nederland een justitieel onderzoek naar de gang van zaken. Dat leidde ertoe dat de neuroloog uit het BIG-register werd geschrapt en dus niet meer bevoegd is om zijn werk te doen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Commissie Hoekstra: Inspectie te laat in actie tegen neuroloog Twente

Neuroloog Twente vervolgd voor mishandeling

Neuroloog Duitse kliniek was verslaafd aan medicijnen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. De igz is volgens het radioprogramma Argos van 5 maart 2011 al net zo adequaat opgetreden in het vernielingsspoor van een vaatchirurg ,waarbij zelfs de onderzoekende inspecteur werd ontslagen wegens te veel competentie en dadendrang. Gelukkig maakt de vaatchirurg nu zijn slachtoffers in Aberdeen,en kan het “”oldboysnetwork”” op de doofpot blijven zitten meuren .

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.