Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oudere vrijwilligers terug in Deventer ziekenhuis

De omstreden leeftijdsgrens voor vrijwilligers van het Deventer Ziekenhuis is van de baan. Dat meldt het dagblad de Stentor vandaag.

Leeftijdsgrens

Afgelopen mei kondigde het Deventer Ziekenhuis een geleidelijke invoering van een leeftijdsgrens voor vrijwilligers aan. Belangrijkste reden om een leeftijdsgrens in te stellen waren problemen met de verzekeraar. Die wilde vrijwilligers niet boven een bepaalde leeftijd verzekeren. Het ziekenhuis stelde daarop een maximum leeftijd van 70 jaar in en er werden geen nieuwe vrijwilligers meer aangenomen van boven de 60 jaar.

Nieuwe verzekering

Na kritiek van de landelijke ouderenbonden, de gemeente en staatssecretaris Jet Bussemaker is de maatregel weer teruggedraaid. Woordvoerder Rob van Putten van het Deventer Ziekenhuis zegt in het dagblad de ontstane ophef over een leeftijdsgrens voor vrijwilligers te betreuren. Er is inmiddels een nieuwe verzekering afgesloten die tot 80 jaar loopt en er komen jaarlijkse functioneringsgesprekken met de vrijwilligers. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Deventer Ziekenhuis wil af van oudere vrijwilligers

‘Vrijwilligers en sociale professionals vinden elkaar niet’

Slotervaartziekenhuis wil af van vrijwilligers

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.