Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Overheveling TNF alfaremmers uitgesteld tot 2012

Mark van Dorresteijn
Minister Schippers van VWS stelt de overheveling van het reumamedicijn TNF alfaremmers uit tot 2012. Door het uitstel vervalt de beoogde besparing van 25 miljoen. Dat blijkt uit een brief van Schippers aan de Tweede Kamer.
Overheveling TNF alfaremmers uitgesteld tot 2012

Minister Klink besloot vorig jaar dat de TNF alfaremmers al per juli 2011 overgeheveld moesten worden van het geneesmiddelenvergoedingssysteem naar de ziekenhuisbekostiging. Dit leverde een besparing van 25 miljoen euro op die hij wilde inzetten om de eigen bijdrage in de tweedelijns-ggz te voorkomen.

Hinder voor patiënten

Nu blijkt toch dat de overheveling niet een half jaar eerder mogelijk is. Veldpartijen geven aan dat patiënten hinder zullen ondervinden. De partijen menen meer tijd nodig te hebben om dienstverlening in de thuissituatie te kunnen waarborgen en daarbij ook de gewenste inkoopvoordelen te bedingen. Schippers stelt dat zij “de signalen van partijen zeer serieus neemt en het niet opportuun acht om een risico te nemen met het patiëntenbelang”.

Doelmatige inzet

In de afspraak die Klink maakte stond dat de betrokken partijen zelf met een alternatief moesten komen indien de overheveling niet eerder mogelijk bleek te zijn. De beroepsgroep van reumatologen heeft daarop laten weten dat zij de TNF alfaremmers doelmatiger zullen inzetten. Dit initiatief draagt volgens de brief bij aan de dekking van het genoemde besparingsverlies van 25 miljoen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Medicijn zeldzame ziekte makkelijker vergoed

VVD bepleit eigen bijdrage ggz in 2011

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.