Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Overname versterkt positie Philips in markt MRI-scanners

Bert Bukman
De overname van het Amerikaanse radiologiebedrijf Analytical Informatics versterkt de positie van Philips op de markt van MRI-scanners. De software van de nieuwe Philips-dochter helpt bij een efficiënter gebruik van apparatuur op de radiologie-afdelingen van ziekenhuizen.
Verbeterde ziekenhuiszorg
Foto: iStock

Analytical Informatics wordt onderdeel van een nieuwe afdeling van de sector radiologie van Philips. Hoeveel het Amsterdamse technologiebedrijf voor de overname betaalt, is niet bekend gemaakt. Een woordvoerder geeft wel aan dat het om een relatief bescheiden bedrag gaat.

De nieuwe software moet de dienstverlening van Philips verbeteren. ‘We zijn van oudsher sterk in de uitlezen en analyseren van data van MRI-scanners,’ aldus de woordvoerder. ‘De softeware van Analytical Informatics verbetert daarnaast ook de workflow. Vaak kan er veel efficiënter gebruik worden gemaakt van de MRI-scanners op de afdeling. Dankzij deze overname kunnen we onze klanten daarbij verder van dienst zijn.’

Openhouden van bloedvaten

De overname van Analytical Informatics is onderdeel van een reeks. In juli kocht Philips het Duitse bedrijf Tomtec, dat medische beeldsoftware maakt. Onlangs werd ook het Amerikaans Spectranetics overgenomen Dit is een producent van hulpmiddelen bij behandelingen via een katheter.

Een van de producten van Spectranetics is de Stellarex. Dit is een ballon die kan worden gebruikt bij het openhouden van bloedvaten, voorzien van een speciale coating met medicatie. Deze medicatie wordt geleidelijk afgegeven.

Organische groei

Dergelijke overnames zijn aanvullend op de eigen R&D van Philips, aldus de woordvoerder. ‘We verbeteren onze eigen marktpositie enerzijds met organische groei, dus met producten die we zelf ontwikkelen. Anderzijds versterken we onze positie met overnames van bedrijven die daarop aanvullend zijn, zoals Analytical Informatics.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.