Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pantein vraagt faillissement aan voor huishoudtak

Voor de tweede keer in korte tijd is in Brabant een grote organisatie voor huishoudelijke hulp failliet verklaard. De rechtbank in Den Bosch verklaarde de Huishoudelijke Hulp van Pantein woensdag op eigen verzoek failliet. Bij het bedrijf werken 1800 huishoudhulpen voor 6100 klanten in Noordoost-Brabant.
Pantein vraagt faillissement aan voor huishoudtak

Pantein noemde woensdag bezuinigingen in de zorg als oorzaak. Het salaris van de huishoudhulpen is hoger dan de vergoeding door de gemeenten, aldus een woordvoerster. Vorige maand werd de huishoudhulporganisatie van de West-Brabantse zorginstelling Thebe met bijna 2000 werknemers ook al failliet verklaard.

ZuidZorg

ZuidZorg is voornemens om per 1 februari 2015 alle activiteiten van Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent (HHPV) over te nemen. Met de uitbreiding van het werkgebied naar Noordoost-Brabant verwacht ZuidZorg een groei te behalen die de continuïteit van de huishoudelijke hulp van de organisatie kan blijven waarborgen. De overname betreft alleen Huishoudelijke Hulp van Pantein-Vivent en niet de overige bedrijfsonderdelen. ZuidZorg gaat de huishoudelijke hulp aanbieden onder de naam ZuidZorg. De huishoudelijke hulp in Noordoost-Brabant zal onveranderd worden uitgevoerd door de huidige werknemers van HHPV. Circa tachtg procent van hen zal in dienst treden bij ZuidZorg Hulp Thuis Noordoost-Brabant.

Reorganisatie

ZuidZorg is met circa 3.500 medewerkers en een omzet van 100 miljoen euro (2014) de grootste aanbieder van thuiszorg in Zuidoost-Brabant. ZuidZorg doorloopt momenteel een reorganisatie gericht op het verlenen van minder zorg en verlaging van de tarieven. Dit betekent dat ZuidZorg Zuidoost-Brabant per 1 januari aanzienlijk minder zorgmedewerkers nodig heeft. Ondanks de uitdagingen die het huidige zorgklimaat biedt, blijft ZuidZorg met de nodige slagvaardigheid garant staan voor hoge kwaliteit van zorgverlening.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.