Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Papieren dossiers worden beter beheerd dan elektronische dossiers

Mario Gibbels
Papieren dossiers worden beter beheerd dan elektronische dossiers. Dat blijkt volgens E-Health Europe uit een onderzoek verricht door AIMM, een onderzoeksbureau opgericht door het bedrijfsleven en dat zich richt op het management van elektronische 'content'.

Opvallend is ook dat volgens het onderzoeksrapport van de AIMM, ‘Electronic Records Management’ – still playing catch-up with paper’, bij meer van de helft van de bevraagde organisaties de omvang van papieren dossiers toeneemt in plaats van afneemt. Slechts bij 21 procent van de organisaties neemt de omvang van het aantal papieren dossiers af.

Tegelijkertijd neemt bij 70 procent van de ondervraagde organisaties het volume van de elektronische dossiers ook snel toe. Mogelijk komt dit doordat elektronische dossiers en e-mails vaak worden uitgeprint en worden opgeborgen in papieren dossiers.

Papieren dossiers blijken ook tweemaal zo vaak ‘gemanaged’ te worden als elektronische dossiers. En als elektronische dossiers actief worden beheerd, dan gebeurt dat in de regel door de ict-afdeling. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.