Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Papierwerk houdt kwart van de Amerikanen weg bij huisarts

Mario Gibbels
Een op de vier Amerikanen laat het jaarlijkse bezoekje aan de huisarts voor een wellness visit schieten vanwege de stapel papieren waar zij zich door heen moeten worstelen. Dat stelt onderzoek van IBM.

Een wellness visit is een bezoek aan de arts dat jaarlijks uit voorzorg wordt gedaan. Mensen hoeven geen last te hebben van iets om toch langs te moeten. De huisartsbezoeken zijn in het leven geroepen om de preventieve werking. De zorgverzekeraar hoopt zo hoge kosten te kunnen voorkomen door een ziekte snel in de peiling te hebben. De meeste Amerikanen zijn echter niet verzekerd voor deze wellness bezoekjes en dienen dan ook honderden dollars per keer te betalen.

Over de kosten van het bezoek wordt al langer geklaagd, maar nu blijkt ook de papiermolen een probleem te zijn. Van degene die niet zijn gegaan laat 33 procent weten dat ze het invullen van papieren zonde van de tijd vinden. 17 procent van de mensen die wel gingen noemde de formulieren ook een probleem.

Uiteraard betrekt IBM technologie in het onderzoek als oplossing. Daarover is de meerderheid positief, alhoewel vooral het kunnen inzien van hun EPD tot de verbeelding spreekt. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.