Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Parnassia mag fuseren met De Jutters

Mark van Dorresteijn
De Autoriteit Consument en Markt heeft de fusieaanvraag van ggz-instellingen De Jutters en Parnassia Groep goedgekeurd. De ACM heeft geconcludeerd dat er voldoende concurrentie overblijft en patiënten voldoende keuzevrijheid voor een zorgaanbieder behouden.
Parnassia mag fuseren met De Jutters
Foto: RGBstock

De groeiende kloof tussen zorgvraag en zorgaanbod in de regio Haaglanden, met daarbovenop de bezuinigingen in de zorg, maakten dat Parnassia Groep en De Jutters al in 2014 de samenwerking hebben geïntensiveerd, zo laten de instellingen weten. ‘Aan de ene kant is er meer vraag naar psychische hulp, maar aan de andere kant zijn er minder financiële middelen beschikbaar. Door de aansluiting van De Jutters bij Parnassia Groep kunnen er meer kinderen (en hun ouders) beter worden behandeld, tegen een lagere prijs.’

Beter aanbod

Verder denken de instellingen zo een beter aanbod te realiseren voor kwetsbare gezinnen in de Haagse regio, zowel voor kinderen als voor hun ouders. Samen zijn De Jutters en Parnassia Groep een krachtige partner voor gemeenten. De Jutters en Parnassia Groep hebben concrete resultaten afgesproken die de grondslag voor de aansluiting vormen. Een belangrijk onderdeel hiervan is een samenhangend zorgaanbod voor de kinder- en jeugdpsychiatrie, die in naadloze verbinding staat met de volwassenenpsychiatrie. Zo kunnen mensen gedurende hun hele levensloop de juiste hulp en behandeling krijgen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.